Rietdekken

Wij, twee broers Schinkel, zijn samen met onze neef de negende generatie rietdekkers in de familie. Al 450 jaar zijn er rietdekkers met de naam Schinkel in deze omgeving aan het werk. U begrijpt dat de liefde voor het vak van jongs af aan is gegroeid, en dat de kwaliteit onovertroffen is.

Omdat we betrokken zijn bij de vrijwillige brandweer, hebben we veel interesse voor alles wat met brandveiligheid te maken heeft. Op de pagina ‘Nieuws’ plaatsen we regelmatig interessante artikelen die met ons vakgebied te maken hebben. Uiteraard is brandveiligheid een belangrijk thema bij rieten daken. Wij doen ons best om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied, en zijn actief in voorlichting en preventie. We denken met klanten mee en geven advies op maat.

Voor rieten daken is soms voor de verzekering een bewijs nodig dat de schoorsteen regelmatig wordt geveegd. Dit valt uiteraard onder onze service.

Rietdekken is een oud, bijzonder ambacht. Vindt u het interessant om er meer over te lezen? Neem dan eens een kijkje op een van de volgende pagina’s:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rieten_dak

https://www.riet.com/