Zonnepanelen wassen

Zonnepanelen zijn lastig schoon te maken, omdat ze gewoonlijk op het dak liggen. Niet iedereen staat graag op de ladder of besteedt zijn vrije zaterdag met plezier aan schoonmaken. Wij nemen het graag van u over, tegen gunstige tarieven.

StuksPrijs per paneel
1 t/m 6€ 6
7 t/m 9€ 5
10 t/m 14€ 4
15 t/m 30€ 3

Alle prijzen zijn incl. BTW.
Voor daken met meer panelen gaat dit in onderling overleg.
Indien u wilt dat wij de panelen wassen met osmosewater komt er € 1 per paneel bij.

Het schoonmaken van zonnepanelen draagt bij aan de levensduur ervan. Ze gaan langer mee als ze regelmatig gereinigd worden. Daarnaast blijft het rendement optimaal: als zonnepanelen vies worden (door stof dat erop waait of uitwerpselen van vogels bijvoorbeeld) is de opbrengst na een jaar ongeveer 3-5% lager. Hier kunt u er meer over lezen: https://www.zonnepanelen.net/reinigen/

Het kan ook brandgevaarlijk zijn als zonnepanelen niet regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt worden: met name de oudere modellen liggen schuin op het dak, waardoor vogels eronder nesten kunnen bouwen. In een warme zomer kan het materiaal van de nesten brandbaar zijn.

Het is (tegen meerprijs) mogelijk om de panelen met osmosewater te reinigen. Voor moeilijk te bereiken panelen rekenen wij een hoger tarief, uiteraard in onderling overleg.

Goten reinigen

Een dakgoot moet regelmatig schoongemaakt worden. Een goot die niet gereinigd wordt, raakt verstopt. Daardoor zoekt het water een andere uitweg, langs de muur bijvoorbeeld. Dit veroorzaakt schimmel en rot. Of het water blijft op het dak staan en dat kan leiden tot lekkage.

Als rietdekkers en schoorsteenvegers brengen wij al veel tijd op het dak door, het is ons dagelijks werk. Wij nemen u graag de moeite uit handen door uw goten te reinigen. Zo kunt u veilig op de grond blijven staan én het bespaart u tijd.